Filmski centar podržao dugometražni igrani film “Hotel Boka”

Savjet Filmskog centra Crne Gore odlučio je da podrži četiri projekta na osnovu javnog konkursa za sufinansiranje dugometražnih igranih filmova, a među njima “Hotel Boka“, u režiji Marije Perović, producentske kompanije Kino.

Na prijedlog stručnih konsultanata, koje su činili reditelji Tamara Kotevska, Ivan Bakrač i Milan Todorović podršku su dobili i projekti: „Požari“, u režiji Nikole Ljuce, producentske kompanije Code Blue Production, „Kao topli septembar“, u režiji Vlastimira Sudara, producentske kompanije Montenegro Max Film i „Braća“, u režiji Bojana Stijovića, producentske kompanije Cut-Up.

“Projekat „Hotel Boka” je „film epohe sa zanimljivim, ženskim osvrtom na mane svih ideologija kroz istoriju, koji nam donosi humanu priču o pomirenju i o važnosti života iznad svih politika. Legende koje okružuju Hotel Boka, te njegovo postavljanje u centar romantične drame, smještene između dva svjetska rata, uz uvođenje značajnih istorijskih ličnosti sa ovih prostora, nose sa sobom izuzetno jaku priču koja će zasigurno biti interesantna široj publici” – obražloženje je Savjeta Filmskog centra Crne Gore.

Scenario je veoma dobro napisan, likovi su kvalitetno razvijeni, dok je, kako dodaju, s produkcijske strane, projekat vrlo kompleksan te zahtijeva pažljiv i promišljen rad na daljoj realizaciji.