Filmski festival Herceg Novi Montenegro film festival traži selektora

Za predstojeći 35. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival raspisan je javni poziv za odabir selektora u kategorijama takmičarskih programa dugometražnog igranog filma, studentskog i dokumentarnog filma.

Prema propozicijama, selektori moraju biti lica sa referencama koje će omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektiraju. Kandidati, u roku od 30 dana od objavljivanja konkursa, treba da dostave: stručnu biografiju i dokaz o stručnoj spremi, motivaciono pismo sa obrazloženjem ukupnog pristupa navedenom poslu, uključujući dosadašnje iskustvo, te moguća unapredjenja i modernizaciju u pristupu selekciji.

Kako je saopšteno, Savjet Festivala će upriličiti razgovor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove i donijeti odluku shodno svojim ingerencijama, vodeći računa o izboru lica čije će iskustvo i autoritet u traženoj oblasti omogućiti nepristrasnu i kredibilnu ocjenu umjetničkog kvaliteta filmova koji se selektiraju. Vrednovaće se i dotadašnje reference kandidata, iskustvo u selekciji festivaskog ili sličnog programa, poznavanje prilika u crnogorskim i regionalnim poslovima filmske produkcije i/ili distribucije, te lični autoritet u domenu programa za koji se kandidat prijavljuje .