Herceg Novi i Ivanjica povezivaće mlade i jačati omladinsku politiku

Foto: Služba za informisanje OHN

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i Kancelarija za mlade Opštine Ivanjica sarađivaće prvenstveno na polju zapošljavanja mladih, ekološkog aktivizma i saradnje obrazovnih ustanova dva grada, saopšteno je na sastanku u novskoj lokalnoj samoupravi.

Saradnja sa Kancelarijom za mlade Opštine Ivanjica trebalo bi u narednom periodu da rezultira učešćem učenika Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ na Eko kampu koji će biti održan na planini Golija u avgustu.

Razmijenjena su iskustva i rezultati u oblasti omladinske politike, a posebno je bilo govora o zapošljavanju mladih.

– Želimo da se naši mladi upoznaju sa vršnjacima iz regiona, da ugostimo omladinu Herceg Novog. Zaista imamo dosta sličnih interesovanja i planova koje ćemo u budućnosti realizovati, na obostrano zadovljstvo, poručio je Ivan Stamenić, koordinator Kancelarije za mlade Ivanjica i član Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade u Srbiji.

Zaključak skupa je da zajednički rad, razmjena dobre prakse i iskustava zasigurno može doprinijeti razvoju lokalnih omladinskih politika, te u krajnjem uticati na poboljšanje kvaliteta života mladih i obogaćivanje njihovog iskustva.

Pored sekretarke za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ane Zambelić Pištalo, sastanku sa koordinatorom i volonterima Kancelarije za mlade Ivanjica prisustvovali su predstavnici Crvenog krsta Herceg Novi, Fakulteta za menadžment Herceg Novi, kao i školskog parlamenta SMŠ “Ivan Goran Kovačić”.