Hoteli dobro bukirani u postsezoni

Crna Gora je imala izuzetnu turističku sezonu, koja se nastavlja i dobrim najavama za posezonu, u kojoj će hotelski kapaciteti biti popunjeni.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, kazao je na sjednici Vlade da brojke svjedoče o jako kvalitetnoj sezoni.

“I na današnji dan, evo, septembar je, svako ko ode na primorje može da posvjedoči da imamo veliki broj gostiju na plažama i u hotelima. Dobre najave su i za postsezonu i  hoteli su već bukirani za septembar, oktobar, čak i novembar”, kazao je Đurović.

On je naveo da su turistički poslenici iznenađeni takvim bukingom i da sada pokušavaju da riješe problem sa radnom snagom.

“To govori da idemo ka onome čemu smo težili, a to je da se sezona produži i da imamo 365 dana sezonu. Ja sam siguran da idemo u tom pravcu”, tvrdi Đurović.

Apelovao da se tim uspjesima treba ponositi.

“Nemojmo da degradiramo sopstveni uspjeh, jer uspjeh sezone nije uspjeh Gorana Đurovića i Vlade nego svih građana”, poručio je Đurović.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je turistička sezona bila izuzetno uspješna i da slobodnog mjesta do kraja oktobra nema u hotelima sa pet i četiri zvjezdice.

On je rekao i da posebno raduje što je sjever zabilježio rekordnu sezonu.

Izvor: Mina