Intenzivna promocija turističke ponude u regionu, u Herceg Novom preko 3600 gostiju

Foto: FB OHN

Kraj novembra i početak decembra obično je period godine sa najmanje turista, ali u Herceg Novom, uprkos većini zatvorenih hotela i drugih vidova smještaja, odmaraju još 3673 gosta. To je ovog prvog decembarskog vikeda i dalje bolja posjeta od lanjske kada je bilo 589 manje gostiju.

U hotelima je nastavljen dobar trend, pa je u poređenju sa prošlom godinu duplo više gostiju, odnosno, prema evidenciji TO Herceg Novi, 1936 posjetilaca

U domaćinstvima, sobama i apartmanima je 1740 gostiju.

Turistički poslenici i predstavnici Opštine Herceg Novi intenzivno već mjesec promovišu zimsku turističku ponudu Herceg Novog, novogodišnji i program Praznika mimoze. Upravo se Herceg Novi promoviše na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Boka kotorska je prvi put bila regija-partner novosadskog sajma pa su Turističke organizacije Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve imale priliku da zajednički promovišu bogatu zimsku ponudu i novogodišnji program.

Predsjednik Opštine i Skupštine opštine Herceg Novi, Stevan Katić i Ivan Otović, kao i čelnici ostalih bokeljskih opština, imali su radne sastanke sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam Vojvodine, Nenadom Ivaniševićem, potom i sa gradonačelnikom Novog Sada, Milanom Đurićem. U pratnji predsjednice Skupštine Novog Sada Jelene Marinković Radomirović i direktora Sajma Nikole Lovrića, obišli su štand Boke kotorske i ocijenili da je promocija Crne Gore dominantna na Sajmu.

Zašto je Herceg Novi odlična destinacija i tokom zime, pojasnila je predstavnica Turističke organizacije Herceg Novi, Natalija Terzić.

„Herceg Novi sprema bogat program tokom cijele zimske sezone jer nakon novogodišnjih počinje i Praznik mimoze. Novogodišnji program počinje 30. decembra, kada je na repertoaru proslava dječje Nove godine, uz bogat i interesantan program za najmlađe. Uveče, 31. decembra na platou ispred hotela Igalo, kao predgrupa Bijelom dugmetu nastupa pop-rok sastav Ničim izazvan, a nakon toga Goran Bregović, Alena i Tifa, i Orkestar za svadbe i sahrane. Već 1. januara očekuju nas prvo najveći hitovi Novih fosila i veliki koncert Miroslava Ilića. Ovo je kompletan spektakl koji će sigurno ostaviti odličan utisak na sve goste i Novljane koji budu u našem gradu. I zimski program odmah nastavljamo uz Praznik mimoze od 15. februara do 3. marta. Na otvaranju je planiran koncert Halida Bešlića, na zatvaranju Prljavog kazališta. Tu su i brojna sportska, kulturna, zabavna dešavanja, dječiji programi po kojima je Herceg Novi prepoznat poput maskenbala, karnevala, programa za djecu, ledenog tobogana i slično“, najavila je Terzić.

Brojni posjetioci crnogorskog štanda iskazali su oduševljenje raznolikom ponudom, degustirali lokalne domaće proizvode i imali priliku da se upoznaju sa atraktivnim aranžmanima, ali i uživaju u mediteranskoj muzici klape Castel Nuovo.

Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Herceg Novi, a uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija iz Kotora, Tivta Budve i Bara, prethodno je u Beogradu za zvanice iz javnog života Srbije i regionalne medije održana promocija novogodišnjih dočeka i zimske sezone 2023/24.

Prethodno su herecgnovska ponuda za zimu i proljećna putovanja, od 23. do 25. novembra predstavljeni na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma – Šumadija sajmu u Kragujevcu. TO Herceg Novi imala je zajednički štand sa lokalnim Turističkim organizacijama Nikšića, Bara i Ulcinja.