Izgorjeli objekat “Arome” u Igalu biće potpuno renoviran, a kada?

Ni poslije četiri mjeseca od velikog požara u prizemlju solitera u Igalu oštećeni poslovni prostori nijesu sanirani. Ružnu sliku danas pruža ovaj mali tržni centar u Igalu, sa polomljenim otvorima, pokidanom armaturom, garežom, čak i smradom. Iz Aroma marketa, koji je u vlasništvu “Domaće trgovine“, kao i ostali poslovni prostori, obećavaju da će uništeno biti obnovljeno.

Kako iz kompanije „Domaća trgovina“ kažu za Novski portal, u toku je izrada projekta sanacije. Međutim, kako se radi o kompleksnom procesu izazvanog požarom, teško u ovom momentu mogu dati tačnu procjenu kada će svi radovi biti završeni.

– Svakako ćemo nastojati da u što optimalnijem roku završimo sanaciju, jer razumijemo potrebu mještana da imaju dobro snabdijeven market u neposrednoj blizini stanovanja. Ono što možemo obećati našim kupcima jeste da će dobiti savremen i potpuno nov Aroma market u Igalu. Za sve mještane i turiste biće obezbijeđen širok asortiman proizvoda po kojima je Aroma poznata, visokokvalitetno svježe meso iz naše Domaće mesare, raznovrsno voće i povrće, te veliki izbor gotovih jela. Posebno bi naglasili Aroma pekaru, jer će se u okviru samog marketa peći peciva i hljebovi, kako bi mještani i turisti uvijek imali na raspolaganju svjež hljeb i peciva – najavljuju iz kompanije.

Materijalna šteta se još procijenjuje, a srećna okolnost, pored toga što u požaru nije bilo povrijeđenih, je to što je objekat bio osiguran.

– Poslovni prostor je u vlasništvu kompanije i bio je osiguran, pa shodno tome je u proces procjene štete uključena i osiguravajuća kuća koja će dati finalno mišljenje o samoj visini štete. Kao odgovorna kompanija, ističemo da su svi naši objekti osigurani, shodno definisanim standardima kompanije i djelatnosti kojom se bavimo – navode iz “Domaće trgovine”.

Svi zaposleni koji su radili u Aromi u Igalu, njih 25, primaju redovno plate u skladu sa Zakonom, tvrde u kompaniji.

– Većina je raspoređena na radna mjesta u našim drugim marketima, dok je određeni broj trenutno na godišnjem odmoru ili bolovanju. Nakon potpune rekonstrukcije i renoviranja Arome u Igalu, radni angažman će nastaviti u ovom market.

Podsjetimo da je objekat Arome otvoren u Igalu 2010. godine, a nakon nekoliko godina otvoreni su i ostali poslovni prostori u suterenu. Pored Aroma marketa u novembru prošle godine izgorjeli su i prodavnica zdrave hrane, apoteka, kao i radnja Kovači, u kojoj se pojavila vatrena stihija. Novski vatrogasci su nekoliko dana gasili požar u suterenskom prostoru bez prozora i drugog izlaza.

Požar je napravio veliku štetu i na platou iznad požarišta koji je od temperature popustio.