Karavan 55. Praznika mimoze 13. februara gostuje u Nikšiću i Podgorici

Najpopularnija zabavno-turističkia manifestacija u regionu – 55. Praznik mimoze, biće predstavljena građanima Nikšića u utorak, 13. februara, kao svojevrstan poziv da posjete Herceg Novi od 15. februara do 3. marta, u periodu održavanja fešte “Za sve gušte”.

Mažoretke, trombonjeri, Gradska muzika Herceg Novi i članovi Maškara, počeće sa nastupom u 12 h na Trgu Slobode gdje će gradu pod Trebjesom donijeti duh mora i Praznika uz muziku, mažoret ples, nastup maškara i mimozu.

Nakon Beograda, Zlatibora, Sarajeva, Banja Luke, Trebinja i Nikšića, promotivni đir Karavana 55. Praznika mimoze završava se nastupom u Podgorici. Defile kreće u 18.00 časova od Njegoševe ulice preko Trga Nezavisnost i gdje je planiran centralni program, do Ulice Slobode.

Svečano otvaranje 55. Praznika mimoze biće upriličeno u petak, 16. februara uz svečanu povorku hercegnovskim ulicama i koncert regionalne zvijezde Halida Bešlića od 21.30 časova na platou u Igalu gdje će prethodno nastupiti, od 18.30 časova bend Teška industrija. Dan prije, 15. februara, biće organizovan Abrum i koncert benda Trio gušti u Parku Boka, a u subotu 17. februara, rezervisana je za tradicionalno najposjećeniji događaj Praznika mimoze, Feštu od mimoze, ribe i vina.

Organizatori 55. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi a kompletan program festivala moguće je pogledati na praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznik_mimoze.