Katamaran HSC Antonija ploviće na liniji Budva-Dubrovnik, za sad bez svraćanja u Boku

Foto: Kompas

Iz Ministarstva saobraćaja Crne Gore najavljeno je da će Budva ovog ljeta sa Dubrovnikom biti povezana pomorskim putem, jer će biti uspostavljena brodska linija, kojom će upravljati kompanija Kompas iz Hrvatske.

“Planirani početak plovidbe je za sezonu 2024, linija će se održavati katamaranom HSC Antonija, kapaciteta 240 putnika, u vlasništvu kompanije G&V Lines iz Zadra, dugogodišnjeg partnera Kompasa Hrvatska”, potvrđuje za Novski portal direktor kompanije Kompas Montenegro d.o.o, Borislav Rabrenović.

Već sada je na primorju veliko zanimanje za red vožnje, cijene i druge pojedinosti, a Rabrenović najavljuje da bi do kraja februara trebalo da budu poznati svi detalji o frekvenciji plovidbe i cijenama prevoza putnika.

Obaveza Crne Gore je da omogući adekvatni prihvat i otpremu broda i putnika u Luci Budva, a Kompasa da održava liniju prema redu plovidbe.

“Linija je pokrenuta na inicijativu Kompasa, radi se o komercijalnoj liniji, dakle kalkulacija troškova će zavisiti od cijene karata”, objašnjava Rabrenović.

Na pitanje ima li mogućnosti da se na ruti do Dubrovnika brod zaustavi i primi zaintersovane putnike u Gradskoj luci Herceg Novi, te da li uopšte razmišljaju u tom pravcu, naš sagovornik kaže:

“Nismo sigurni da li je to moguće, s obzirom na karakter i trenutnu organizaciju Luke Herceg Novi”.

Antonija je putnički brod izgrađen 2002. godine, koji plovi pod zastavom Hrvatske, dužine 32 m, širine 9 m. Zapravo bi po dužini mogao pristati uz gradsko mulo. Ali, koliko znamo, nije problem dužina broda nego termini za pristajanje.

U Gradsku luku Herceg Novi tokom ljeta preko cijelog dana uplovljavaju i isplovljavaju turistički brodovi iste dužine, (Vesna i Budva) ili manji. Moglo bi zato biti problema u organizaciji i prihvatu svih plovila. Ali mogle bi obje strane razmisliti i o toj mogućnostu.

Herceg Novom bi ova međunarodna brodska linija dosta značila. Nekada je i postojala. Bilo bi sigurno dosta zainteresovanih, a došlo bi koliko toliko do rasterećenja u drumskom saobraćaju, prema granicama sa Hrvatskom i obratno.

Za sada je, ipak, izvjesna samo jedna ruta katamarana Antonija, bez ulaska u Boku.

“Pokretanje brodske linije između Dubrovnika i Budve motivirano je željom da povežemo ove dvije prekrasne destinacije na Jadranu, te olakšamo putovanja i turističke aktivnosti između njih. Prepoznali smo potrebu za direktnom vezom između ova dva popularna turistička odredišta kako bi putnici mogli uživati u jedinstvenom iskustvu putovanja morskim putem i istraživanju ljepota obale i okoline. Takođe, želimo potaknuti razvoj turizma i promicanje kulturne i prirodne baštine ovog područja kroz održive i ekološki osviještene načine putovanja imajući u vidu i konstantne gužve na graničnim prijelazima tokom turističke sezone”, zaključuje Rabrenović.