Karavan Praznika mimoze putuje u Sarajevo i Banja Luku

Najpopularnija zabavno-turistička manifestacija u regionu – Praznik mimoze biće predstavljena u utorak, 23. januara u Sarajevu, a dan kasnije i u Banja Luci. Ovogodišnje 55. izdanje Fešte nosi slogan „Za sve gušte“ i obećava odličan provod u Herceg Novom, uz preko 50 najrazličitijih programa od 15. februara do 3. marta.

Posjetioce će na Baščaršiji, kod Sebilj česme dočekati mažoretke, mimoza, maškare, trombonjeri i mediteranski zvuci klape Castel Nuovo, u utorak od 13.00 do 15.00 časova. Biće to prilika za sve goste da otkriju kakav spektakl se sprema u Herceg Novom.

Duh Mediterana zagospodariće trgom Krajina u Banja Luci u srijedu, od 12.00 do 14.00 časova. Uz promotivni program, mažoretke i maškare će dijeliti mimozu, trombonjeri će na sebi svojstven način označiti da je sve spremno za Feštu, a za zabavu je zadužena klapa Castel Nuovo.

Svečano otvaranje 55. Praznika mimoze biće upriličeno u petak, 16. februara uz svečanu povorku kroz grad i koncert regionalne zvijezde Halida Bešlića od 21.30 časova na platou u Igalu gdje će prethodno nastupiti, od 18.30 časova bend Teška industrija. Dan prije, 15. februara, biće organizovan Abrum i koncert benda Trio gušti u Parku Boka.

Organizatori su Opština Herceg Novi, JUK Herceg Fest i Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi.

Kompletan program moguće je pogledati na praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznik_mimoze.