Književno veče sa Bobić Mojsilović: Poezija nije poezija ako nije potpuno lična

Foto: Opština HN, Radio Televizija HN

Književno veče sa književnicom i slikarkom Mirjanom Bobić Mojsilović održano je sinoć u Dvorani Park u okviru 53. Praznika mimoze, na zadovoljstvo mnogobrojne publike i ljubitelja njenog rada.

U duhovitoj i poetičnoj, na trenutke melanholičnoj atmosferi, Bobić Mojsilović predstavila je svoja iskustva, životna i ljubavna, kako recitovanjem njenih pjesama, tako i kroz razgovor i obraćanje publici.

Gitarista Aleksandar Bubanja suptilnim i nenametljivim tonovima “ispratio” je repertoar Bobić Mojsilović, a publika je imala priliku i da uživa u poeziji Marka Miloševića, čije je stihove recitovao hercegnovski glumac Danilo Babović.

Bobić Mojsilović jedan je od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Svi zainteresovani mogli su u foajeu Dvorane Park kupiti slike, fotografije, čak i makete brodova koji su djela hercegnovskih umjetnika, a sredstva će biti usmjerena na pomoć Bolnici Meljine.