Kod tri osobe u Herceg Novom pronađene opojne droge

Ilustracija

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su, sprovodeći pojačane kontrole, kod tri lica pronašli i oduzeli marihuanu i kokain, saopšteno je iz Uprave policije.

U petak veče, oko 21.00 čas policija je u mjestu Zelenika zaustavila vozilo marke „Fiat Punto“ podgoričkih registraskih oznaka u kojem su se nalazili D.P. (30) iz Herceg Novog i S.B. (28) iz Republike Srbije.

„Kontrolom je od D.P. oduzeto skoro 30 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana i manja količina prašksate materije za koju se sumnja da je kokain, dok je kod S.B. pronađeno oko 11 grama marihuane i manja količina kokaina“, navodi se u saopštenju.

Nedugo nakon toga, izvršenom kontrolom lica K.D.P (27) iz Herceg Novog policija je pronašla manju količinu marihuane.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv S.B. i K.D.P. su podnijete prekršajne prijave zbog izvršenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.