Oktobarski topli dani idelani za odmor preko 8000 turista

U periodu kada turističke agencije, kruzing i druge kompanije često nude takozvane  LAST MINUTE cijene, a svjetski putnici znaju da to iskoriste za otkrivanje dalekih atraktivnih destinacija, i na našem primorju se od septembra mogu naći povoljniji aranžmani.

Hotelski i smještaj u privatnim sobama i apartmanima je u prosjeku od 20% do 30% jeftniji. Neki stanodavci, držeći se stare turističke devize »prazan krevet je najskuplji krevet«, odlučili da spuste cijene i za 50%.

Ugostitelji još »drže« kvalitet, ali i cijene , koje su u poređenju s okruženjem znatno povoljnije. To nam potvrđuju i tri Engleskinje koje su na četiri dana došle u Crnu Goru iz Dubrovnika. Odlučile su da dva dana budu u Herceg Novom, a potom će rent-a-car-om do Kotora, Cetinja i Žabljaka.

Lijepo vrijeme je takođe produžilo sezonu, izletnički brodovi još nisu vezani, a traje i sezona kupanja. More je 23 stepena, osvježava, čisto je, nema gužve, a tempereature vazduha su i dalje iznad prosjeka, do 28 stepeni.

Zakupci su mahom sklonili ležaljke, ili ih ne naplaćuju.

Primjetno je da ovih dana u Herceg Novi dolaze organizovane  grupe gostiju iz regiona, u aranžmanima na dva ili tri dana. Ne propuštaju kupanje u moru. Oduševljeni, ali i zatečeni stanjem hotela koje pamte iz nekog drugog, »zlatnog« doba hercegnovskog turizma, poput hotela »Plaža«.

Nastavak toplih dana u kalendarskoj jeseni u oktobru u narodu se naziva Miholjsko ljeto, a nakon Miholjdana (12. oktobar) počinje period prave jeseni. Mada metereolozi kažu da će osvježiti i već danas početi bura.

Kako god, ovaj oktobarski vikend Herceg Novi dočekuje s 8.227 gostiju, što je za 20% više u odnosu na prošlu godinu. U hotelima je bolja posjeta nego u domaćem smještaju. Prema podacima TO Herceg Novi u hotelskim zdanjima odmara još 4800 turista, što je hiljadu više nego lani. U domaćinstvima je preko 3400 turista. I u jednom autokapu se još zadržalo 20 posjetilaca.