Konačno i nabavka opreme za vrtić na Savini

Uprava javnih radova raspisala je tender za nabavku opreme za vrtić JPU Naša radost na Savini, vrijedan 200 hiljada eura. Kada vrtić opet bude u funkciji, to će rasteretiti ostale vaspitne grupe, pogotovo Toplu.

U razgovoru za Novski portal v.d. direktorica JPU Naša radost, Tamara Živanović, kaže da je očekivala da će tender biti raspisan ranije, ali se čekalo da se prikupe potrebe i ostalih vaspitnih ustanova za opremanje.

– Kada vrtić bude opremljen, to će za našu ustanovu značiti mnogo. Rasteretićemo ostale vaspitne grupe. Trenutno je najveće opterećenje u vaspitnoj grupi Topla, u kojoj je broj primljene djece preko svih mogućih kapaciteta. To su djeca koja su nekada išla na Savinu i roditeljima je tu najbliže zbog mjesta stanovanja – ističe Živanović.

Kada sve bude opremljeno i spremno za rad, vrtić će imati jednu prostoriju više i biće otvorena jedna vaspitna grupa više.

– Vrtić je sjajan iako je na uštrb velikih hodnika oduzet djeci prostor u sobi. Ipak, sobe su velike i osunčane, svijetle sa dosta dnevne svijetlosti. Imamo dvije sobe za predškolske grupe koje imaju travnjak ispred – kaže Živanović.

Uskoro će u dvorištu biti zasađeno deset sadnica maslina. A tenderom je obuhvaćena i nabavka ostalog zelenila, kao i rekvizita za dječije igralište.

Rok za podnošenje prijava za nabavku opreme je 11. mart, za kada je zakazano i otvaranje ponuda.

Tako bi poslije više od pet godina sanacije klizišta i potpune rekonstrukcije vrtića „Naša radost”, vrijedne 2,4 miliona eura, ovo zdanje trebalo da bude konačno u funkciji narednih mjeseci.