Koncert učenika i profesora Muzičke škole u Dvorani Park

Nastupi hercegnovske Muzičke škole uvijek su rado praćeni, pa je za očekivati da će i sjutrašnji koncert učenika i profesora te ustanove, u Dvorani Park, u okviru 53. Praznika mimoze, privući pažnju posjetilaca.

Na programu je čak 21 djelo raznih autora, poput Šostakoviča, Rachmaninova, Mozarta, Webera, Piazzole…

Početak programa je u 19 časova.

Muzička škola u Herceg Novom je osnovana u januaru, a počela da radi 4. maja 1949.godine. Bivajući svih sedam decenija temeljna tačka muzičkog života svog grada, Škola se razvijala i danas je pohađa 450 učenika, raspoređenih na osam odsjeka, odnosno dvanaest različitih instrumenata.

U gradu koji slovi kao grad festivala Škola daje doprinos manifestacijama duge tradicije:Dani muzike, Guitar Art Summer Fest, Viva musica i Filmski festival Herceg Novi.

Više puta je bila organizator i domaćin Muzičkog festivala mladih Crne Gore. Spremni da uvijek i na svim takmičenjima pokažu najbolje što znaju i vrate se u grad sa najsjajnijim priznanjima učenici i profesori Muzičke škole bili su otvoreni za saradnju sa lokalnom zajednicom.

Nakon dvogodišnje pauze i online koncerata, ova škola se publici predstavila uživo koncertom na 38. Međunarodnom festivalu Dani muzike, na kojem su nastupili učenici koji su ostvarili zapažene uspjehe u prethodnom periodu.

Ulaz je slobodan, karte se preuzimaju na blagajni Dvorane Park.