Konkurs NVO Zrak sunca “I ja imam pravo na sreću, ljubav”

Povodom Svjetskog dana djeteta, 20. novembra, hercegnovska NVO „Zrak sunca“ osmislila je i realizovala peti literarni konkurs za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola  na temu „I ja imam pravo na sreću, ljubav“.

Prozni i poetski odgovori stigli su iz sve četiri osnovne škole i potvrdili talenat, fino razmišljanje naših osnovaca, nerijetko i duboku proživljenost onoga o čemu su pisali, ali i odličnu saradnju sa nastavnicima koji predaju maternji jezik.

Za prozne radove dodijeljene su tri, a za poetske četiri nagrade. Sofija Dabović, iz OŠ „Orjenski bataljon“osvojila je prvu, Vuk Vuković, iz  OŠ „Ilija Kišić“ drugu, a Teodora Đurđević, takođe iz  OŠ“Dašo Pavičić“ treću nagradu. Svi su učenici osmog razreda.

Među učenicima koji su na zadatu temu odgovorili stihovima, prvonagrađeni je Vuk Janičić, učenik osmog razreda u školi „Milan Vuković“. Dva su ravnopravna druga mjesta, a zaslužili su ih Milica Kostić, učenica devetog razreda OŠ „Dašo Pavičić“ i Đorđe Vuksanović, učenik osmog razreda škole „Ilija Kišić“. Treća nagrada za poeziju pripala je Mili Petrović iz sedmog razreda škole „Orjenski bataljon“.

Najviše, sedam radova, stiglo je na konkurs iz OŠ „Ilija Kišić“ a bilo ih je ukupno 17, informiše predsjednica NVO Zrak Sunca, Ljiljana Krstić. Prema njenim riječima svi su učenici zaslužili pohvalu i  snažniju podršku da i dalje pišu, a nastavnici zahvalnost za njegovanje i usavršavanje njihovog talenta i znanja. Krstić zahvaljuje svima  koji su učestvovali na konkursu i pomogli u njegovoj realizaciji.

Radove pristigle na konkurs ocjenjivale su novinarke Željka Čepić, Mira Potpara, Branka Denda i Vitka Vujnović. Nagrade, knjige i plakete, kao i diplome- zahvalnice, biće uručene danas u kino sali OŠ „Dašo Pavičić“ u 17 sati.