Umjesto Bojane Vuković, na čelu Agencije za Orjen, Đorđe Stanojlović

Agencija za zaštitu i razvoj Orjena dobila je novog izvršnog direktora sa četvorogodišnjim mandatom, a to je Đorđe Stanojlović.

Nakon što je istekao v.d. status Bojani Vuković, raspisan je konkurs na koji se za direktora prijavilo čak pet kandidata, a po ocjeni Komije dva najbolja su bili Vukovićeva i Stanojlović. Na kraju je  izabran Stanojlović.

Prošao je i rok za žalbe na konkurs, tako da je imenovanje punopravno. Kako Stanojlović kaže za Novski portal, u prvom periodu mu je cilj sagledavanje postojećeg stanja, ispunjenje preuzetih obaveza od ranije, kao i promocija na sajmovima turizma.

„Pravimo plan za zimske aktivnosti, nastavićemo organizovanje manifestacije na Vrbanju, kao što je bio Cool party. Uskoro ćemo i zatvoriti Avanturistički park zbog vremenskih prilika“, naglašava on.

Od početka sezone Avanturistički park Vrbanj posjetilo je 2 293 zainteresovanih, što je na nivou prošle godine. Na naše pitanje može li se poboljšati posjeta, jer evidentno park ne donosi dovoljne prihode, Stanojlović kaže da mora bolje i transparentnije.

„Lično mislim da bi Avanturistički park mogao bolje da posluje. Treba  pojačati svijest da on postoji na Vrbanju. Prije svega se mora bolje reklamirati i biti prisutan u medijima, kao i na sajmovima i dodatno ga izreklamirati. Treba napraviti zaokruženu priču sa ponudom čitave regije, od prirodnih bogatstava do sadržaja koje bi trebalo nadograditi u Avanturističkom parku. Oni nisu dovoljni. Važno je napraviti strategiju za klijentelu koja će da dolazi da možemo da odgovorimo njihovim zahtjevima“.

U Agenciji je trenutno zaposleno 17 osoba, a novi direktor kaže da je neophodno aktivirati sve postojeće ljudske resurse unutar firmem a ako treba uposlite i nove.

„Trebalo bi sagledati ko i na koji način može da doprinese i, zašto ne, još ljudi zaposliti, ukoliko to bude svrsishodno,  iz različitih svera komercijalnog turizma“, kaže Stanojlović.

On napominje i da je bila i do sada dobra saradnja sa opštinskim preduzećima, pa je i asfaltiranje puta jedna od glavnih stvari za razvoj te regije.

Podsjetimo, Đorđe Stanojlović je prethodno bio bio v.d.direktora Turističke organizacije osam mjeseci, a onda je na konkursu prošla Milja Vitorović, dotadašnja direktorka Agencije za zaštitu Orjena.