Kotorski festival pozorišta za djecu slavi trideseti rođendan

Putovanjem kroz vrijeme na Trgu od Oružja,u Kotoru, 2. jula, biće otvoren Festival pozorišta za djecu, odakle je sve davne 1993. godine i počelo, a gdje je Napoleon prije 200 godina osnovao pozorište.

Do 12. jula publika će imati priliku da besplatno uživa u pozorišnim predstavama od ledenog Islanda, do sunčane Španije, a sve preko Transilvanije.

U Kotor dolaze Hajdi, Sirano, Djevojčica sa šibicama, Guliver, Bambi, Snježna kraljica, muzičari, slikari, glumci, pjesnici i klovnovi. Svi oni dolaze na feštu i na mobu osnivanja pozorišta.

Tokom ovogodišnjeg Festivala, pod sloganom “Čini da male stvari postanu velike”, Kotor će dobiti svoje stalno profesionalno pozorište za djecu i mlade. Time će ispuniti jedan od svojih najznačajnijih ciljeva i jedini koji im je decenijama izmicao. Nakon trideset godina, čini se da je period odrastanja iza njih, i da im velike stvari tek slijede!

Tridesti Kotorski festival pozorišta za djecu od 2. do 12. jula će ponovo predati Kotor u ruke djeci za barem narednih trideset godina sa sviješću da gradeći pozorišta i kulturu za mlade gradimo najveće stvari”, poručuju iz PR tima Kotorskog festivala.