Lena sa pjesmom „Prava ljubav“ nastupa u Somboru

Festival “Šareni vokali” biće održan danas u Somboru, a na njemu će nastupiti desetogodišnja Novljanka, Lena Jakšić. Ona je juče stigla u Sombor, kako kaže sa osmijehom i vjerom da je to recept za “Pravu ljubav”, što je naziv pjesme koju će otpjevati.

Lena je učenica petog razreda Osnovne škole Dašo Pavičić, a članica je i Dječijeg hora “Cvrkutići”. Njena mentorka Lidija Ivanović, kaže da su spremni za festival, a za Lenu da je ona zvjezdica Herceg Novog, koja je jako muzikalna.

– Vrijedna je i kada prihvati neki zadatak ona zaista sve obavi kako treba. Nije mi bilo teško da radim sa njom, jer je ona dijete koje veoma brzo usvaja sve što joj se kaže. Disciplinovana je i redovno dolazi na časove, mislim da će ovoga puta naša “Prava ljubav” da dobije zasluženo mjesto – kaže za naš portal, Ivanović.

Lena mnogo voli pjevanje, a doživljava ga kroz igru.

– Ova pjesma je malo teža za njen uzrast, a “Pravu ljubav” smo obradili tako da ta emocija može biti prema ljubimcu, gradu, roditeljima, sestri, tako je doživjela i tako je pjeva. Mislim da će na ovom festivalu doći do izražaja kvalitet glasa, umijeće pjevanja, talenat da iznese težu pjesmu na pravi način – ističe Ivanović i dodaje da je za nju Lena već pobjednica.

Lena je, ipak, skromna pa kaže da su sva djeca koja nastupaju dobra, a u njenoj kategoriji nastupaju još dvije djevojčice iz Srbije i jedna djevojčica iz Hrvatske.

– Nema treme, već sam nastupala prošle godine na festivalu “Naša radost” i tada je moja pjesma bila veoma zapažena. Ova pjesma mi se dopada. Lidija je znala da je to pjesma za mene, da ja mogu da je izvedem. Ona je imala povjerenja u mene, a i ja u nju – priča nam Lena.

Inače, ona je peta godina Muzičke škole, odsjek klavira, u klasi profesorice Irene Mijušković. Osvojila je više nagrada na međunarodnim takmičenjima.

Tekst za “Pravu ljubav” napisao je Blagoje Rogač, kompoziciju Mia Vidović, a aranžman je uradio, Dragan Ivanović.

Festival “Šareni vokali” okupiće 17 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Traje već 12 godina, a organizator je Somborsko pevačko društvo.