Na jesen gradnja autobuske stanice i uređenje šetališta u Igalu

Foto: Služba za informisanje OHN

Opština Herceg Novi će raspisati tendere za izbor izvođača radova na dva značajna kapitalna projekta, izgradnju autobuske stanice i uređenje šetališta u Igalu, od starog restorana „Galeb“ do Titove vile.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić potpisali su danas ugovore kojima je lokalna uprava obavezana da za ova dva projekta pripremi dokumentaciju, sprovede tendere i potom zaključi ugovor sa izvođačem radova i stručnim nadzorom.

„Izrada ta dva projekta je pri kraju i očekujemo da u narednih petnaestak, dvadeset dana bude završena. Nakon toga će naša Služba za javne nabavke raspisati ta dva tenderska postupka, kako bi tokom ljetnje turističke sezone imali mogućnost da se prijave svi zainteresovani izvođači. Na jesen, odnosno od kraja septembra ili početka oktobra, očekujemo da počnu radovi na ova dva kapitalna projekta za opštinu Herceg Novi“, kazao je predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Riječ je o dugo očekivanim projektima koji su među najznačajnijim infrastrukturnim ulaganjima planiranim u Herceg Novom iz kapitalnog budžeta države, a preko Uprave javnih radova, istakao je direktor Uprave, Boro Lučić.

„Autobuska stanica je negdje procijenjena na oko 3,5 miliona sa pdv-om, dok je šetalište skoro 4 miliona, tako da su to zaista dva kapitalna projekta. Pored njih, mi smo prije neki dan raspisali i tender za sanaciju krova fiskulturne sale školskog centra „Ivan Goran Kovačić“, očekujemo sjutra raspisivanje tendera za sanaciju osnovne škole u Sutorini, a danas počinju radovi na izgradnji pasarele u Bijeloj“, kazao je Lučić.

Ovo je period velikih investicionih ulaganja u Herceg Novi od strane države, istakao je Lučić, dodajući da je u toku i potpisivanje ugovora po pojedinim tenderima, kao što su pristupna saobraćajnica za autobusku stanicu i put na Luštici, a uslijediće i za rekonstukciju bazena.

Izrazio je zadovoljstvo što će Opština, u saradnji sa Upravom, direktno učestvovati u realizaciji projekata za izgradnju autobuske stanice i uređenje šetališta u Igalu. Kako je objasnio, ovo je princip prema kojem su radili sa još nekim opštinama, kako bi ubrzali procese.

„Zaista će Herceg Novi biti jedno veliko gradilište. Kada pogledate da su svi tenderi dobro primijećeni i da se dosta firmi javlja, znači da je zaista Uprava postala jedan od glavnih pokretača građevinske industrije u Crnoj Gori trenutno, raspisali smo preko 50 tendera. Ovo je vrlo važno za Herceg Novi, siguran sam da će ovi projekti poboljšati turističku infrastrukturu i doprinijeti razvoju grada i primorja“, poručio je Lučić.