Košarkašice Primorja šampionke Crne Gore

Foto: ŽKK Primorje

Na finalnom turniru prvenstva Crne Gore za pionirke košarkašice Primorja su se okitile zlatnim odličjem i ovo im je peta uzastopna šampionska titula u ovoj kategoriji.

U finalnom meču lagano su savladale odličnu ekipu Sea Stars rezultatom 65:37 (14:6;21:11;19:8;11:12)

Ritam Primorki je teško pratiti, kao i akcije koje im postavi trener Dragan Prga. Primorke su od početka meča bile dominantne i vrlo brzo stigle do dvocifrene prednosti koju nijesu ispuštale, već su u drugom poluvremenu zaigrale još bolje i ostvarile ubjedljivu pobjedu.
Ekipu Primorja je predvodila kapitenica Jelena Bulajić sa 27 postignutih poena, pratila je Sanja Akšam sa 12 poena, Ljube Andrić 10, Teodora Brković 8, Antonija Kozulić 4, Lana Mijajlović 4, a doprinos pobjedi dale su i Aleksandra Dragićević, Vladana Pajović, Anja Mandić, Lea Gazdić, Jana Jevtović, Marija Šćekić, Ilijana Brković, Marina Gajić i Dušanka Dević.

Ovo je Primorkama treća šampionska titula za mjesec dana, nakon osvojene WABA lige i međunarodnog turnira u Banja Luci, osvojeno je i nacionalno prvenstvo, najbitnija titula za ove mlade zvijezde sa nepunih 15 godina.

Pehar šampionkama uručila je komesarka lige, proslavljena košarkašica Mira
Sekulić, a zlatna odličja je uručio Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.