Mikulić drugi put najbolji sportista Herceg Novog

Član Karate kluba Bijela Nemanja Mikulić izabran je za najboljeg sportistu grada u 2023. godini. Prema ocjeni Komisije za izbor najboljih sportista i sportskih radnika Herceg Novog koju čine sportski novinari i predstavnici lokalne samouprave, Mikulić je u prethodnoj godini ostvario vrhunske rezultate i pokazao da novski i crnogorski karate i te kako ima svijetlu budućnost.

Najbolji trener u 2023. bio je Milorad Krunić – trener Odbojkaškog kluba Herceg Novi i selektor Ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, dok je nagrada za najbolju sportsku organizaciju pripala PVK Jadran.

Nagrada za životno djelo posthumno se dodijeljuje proslavljenom vaterpolo treneru i selektoru reprezentacije Petru Porobiću, dok je za ambasadora novskog sporta za 2023. godinu proglašen vaterpolo golman Petar Tešanović (AN Brescia). Za najboljeg sportskog radnika u prethodnoj godini izabran je Milan Ivanišević iz Odbojkaškog kluba Herceg Novi.

Priznanje će biti uručeno i Sportsko rekreativno vaterpolo plivačkom društvu Kumbor povodom 50 godina postojanja kluba, te producentskoj kući „CinneSport” za publikaciju dugometražnog dokumentarnog filma „Na zlatnim skalama – Olimpijski Herceg Novi”

Posebno priznanje sportskih novinara biće uručeno Sekretarijatu za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju za promociju Herceg Novog kao Evropskog grada sporta.

Veče Šampiona, koje će ove godine biti održano 20. februara u Dvorani Park sa početkom u 19h, biće prilika da priznanja grada dobiju i mogobroini mladi talentovani sportisti, a predviđene su i nagrade za afirmaciju hercegnovskog sporta, za postignute i zapažene rezultate, te za ostvarene klupske rezultate u 2023. godini.