MORŽ art u četvrtak u Dvorani Park

Festival alternativne kulture – MORŽ, koji je startovao prije pandemije u Novom, premijerno je ove godine uspješno organizovan u okviru novoosnovanog tivatskog Wind festivala, platforme za nezavisne kreativce iz Boke.

Međutim, novska publika će imati priliku da 19. maja pogleda izložbu ilustracija iz ovogodišnjeg Morž art programa, u foajeu hercegnovske Dvorane Park, u 20 sati.

U matičnom gradu, u Herceg Novom biće predstavljene ilustracije nekih od vodećih imena jugoslovenskog prostora. Postavku od 34 rada čine djela Srđe Dragovića, Igora Hofbauera, Mirona Milića, Jovane Marović, Bojane Bogavac i Marina Remića.

Nakon otvaranja MORŽ art izložbe, na sceni Dvorane Park, mladi glumac iz Tivta, Matija Grabić i NVU ŠkArt prirediće performans/predstavu „Majmunska posla“, po motivima pripovjetke Franca Kafke, u kojoj autor postavlja pitanje: Odabrati kavez ili preobrazbu – ostati majmun ili postati čovjek?

„On je majmun. Ali prikladnost ove oznake se dovodi u pitanje kad saznate da je on majmun koji je postao čovjek. Čovjek kojeg je “akademija” izdvojila da izvijesti o svom nekadašnjem životu i proces asimilacije od trenutka kada je zarobljen do njegovog trenutnog uspjeha kao umjetničkog izvođača koji pije crveno vino, puši i razgovara kao prosječan Evropljanin”, navodi se u opisu predstave koja je premijerno održana prošlog mjeseca u okviru tivatskog Festivala vjetra.