U Herceg Novom i dalje preko 6000 gostiju

I ove sedmice sedmice posjeta turista na hercegnovskoj rivijeri prelazi cifru od 6000, što je u poređenju s prošlom godinom tri puta više.

Prema podacima TO Herceg Novi, u hotelima je 3575 turista, 51 odsto više, a u domaćinstvima 2612 ili 199% više godtiju nego istog dana lani.

U autokampovima je 12 posjetilaca.

Očekivanja turističkih poslenika i zvaničnika u Herceg Novom su prilično optimistična. Računaju da ćemo imati uspješnu ljetnju sezonu uprkos globalnoj situaciji i ekonomskoj krizi. Da Crna Gora ima potencijal da ostvari veće prihode, iako ostaju “domaćiu” problemi našeg turizma, nedostatak radne sange, buka, nesređene plaže, smatra i novi ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

Na nedavnom Odboru Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, u čijem radu je učestvovao ministar, čulo se da treba razmisliti i o oporezivanju bakšiša, te o novim zakonskim rješenjima uvođenja kategorije stalnog sezonskog radnika.

Resorno Minidtarstvo, obećao je Đurović, radiće na uklanjanju biznis barijera kako bi turističkim poslenicima omogućili da rade bolje i više.