Na 14. Svjetskom klupskom prvenstvu u ribolovu čak 21 ekipa

Foto: SAVEZ ZA SPORTSKI RIBOLOV NA MORU CRNE GORE

U nedjelju će u Hotelu Iberostar Park Bijela biti otvoreno 14. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu iz broda, na kojem će učestvovati čak 21 ekipa sa preko 90 sportskih ribolovaca.

Borba za titulu svjetkog klupskog prvaka biće neizvjesnija nego ikad do sada jer se, pored ostalih, među učesnicima nalaze ekipe Lenza emiliana tubertini višestruki i aktuelni klupski prvak svjeta sa više reprezentativaca Italije, te Zubatac iz Zadra i Meduza iz Rovinja, za koje nastupa kompletna reprezentacija Hrvatske. Ona je prije godinu baš u Bijeloj osvojila titulu svjetskog prvaka.

Od naših tu su ekipa Igalo, koja je osvojila bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2017. godine, te Ribar iz Baošića, Delfin iz Budve, Ama iz Kostanjice i Sipa iz Tivat.

Zvanični trening zakazan je za ponedjeljak 23.maja, a takmičarski dani su utorak, srijeda i četvrtak u dijelu obalnog mora od rta Arza do Ponte veslo.

– Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore uradio je sve da i ovaj šampionat, kao i 15 prethodnih u Crnoj Gori bude organizovan na najvećem nivou – poručuje predsjednik Saveza, Mladen Rostović.