Na 3. Salonu vina u hotelu Lazure: Vina su kao cijeđeno sunce i mijenjaju svijet

Čak 40 uglednih izlagača iz regiona i Evrope predstavlja se na 3. Salonu vina u hotelu Lazure, koji je danas otvoren u okviru programa 53. Praznika mimoze. Salon će trajati dva dana.

Smotra izabranih vinarija privukla je pažnju poznavalaca i ljubitelja vina, kao i kompanija iz oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva.

Otvarajući Salon, predsjednik Opštine, Stevan Katić istakao je da mu je drago što se ovaj Salon treći put održava u prelijepom ambijentu hotela Lazure i što su Željko Uljarević i hotel prepoznali značaj ovakve manifestacije.

„Nadamo se da se Salon više nikada neće prekidati i da će postati tradicija u okviru Praznika mimoze“, poručio je Katić.

Predstavljaju se renomirani izlagači iz Francuske, Italije, Hrvatske, Srbije, BIH, Makedonije i Crne Gore.

Generalni menadžer hotela Lazure, Branko Putnik, kazao je da je pandemija prošle godine omela održavanje ove manifestacije, ali to je samo povećalo iščekivanje i želju sa kojom ove godine otvaraju treće izdanje Salona.

„Pred nama su dva dana čistog uživanja gdje ćete probati najbolja vina iz regije i mnogih zemalja Evrope. Citiraću Remarka i otkriti vam tajnu da su ova vina cijeđeno sunce, koje ne ide direktno u želudac već se skuplja iza očiju i mijenja pogled na svijet“, kazao je Putnik.

Direktor „Compania de Vinos Mne“, Željko Uljarević, istakao je da su vinari jedva čekali da se odazovu pozivu, kao i posjetioci:

„Salon privuče mnogo ljudi, mnogo gostiju iz regiona i svijeta, da prepozaju Praznik mimoze sa dobrom čašom vina. Sve se uklopilo i danas otvaramo i ovaj festival vina i Praznik“, riječi su Uljarevića.

Sajam vina će biti otvoren danas i sjutra od 13 do 20 časova, a poseban vinski meni pripremljen je za Vinsko veče 19. Februara.

Organizatori Salona vina su hotel Lazure i „Compania de Vinos Mne“, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi.