Katić otvorio festival, “Mimoza” pobijedila pandemiju

 Velika je radost što se ponovo srećemo na Prazniku mimoze, na velikoj fešti u Herceg Novom. “Mimoza” je ove godine pobijedila pandemiju. Ovim riječima obratio se večeras posjetiocima na krcatom Trgu Nikole Đurkkovića, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, otvarajući 53. cvijetni festival.

– Tokom prošle izazovne godine, Praznik mimoze je održao kontinuitet, sačuvao autentičnost i veze koje traju već pet deceina. Lani smo sadili mimozu da bismo je ovog februara ponovo brali, slaveći sa vama prijateljstvo, ljubav i ljepotu. Istina je da je epidemiološka situacija i u proteklom periodu bila neizvjesna, ali mi smo 53. Praznik mimoze planirali sa optimizmom i pokazalo se da je to bila dobra odluka – ustvrdio je Katić.

On je podsjetio da su domaćini pripremili više od 40 programa koji će trajati do polovine marta.

-Siguran sam da će se među njima naći nešto zanimljivo za svačiji ukus. Vidjećemo se sjutra na fešti, na maskenbalima i koncertima, kulturnim I sportskim programima, na piciginu, na trci karića. Družićemo se sa našim gostima iz pobratimskog slovenačkog Novog Mesta, ruskog Sankt Peterburga, Beograda, kao I turskog grada Jedrene – kazao je Katić.

Uslijedila je zabava uz domaći bend “Trio mare”, što je bilo zagrijvanje za koncert Nede Ukraden.

Zvaničnom otvaranju festivala prethodila je ”Mimozina” povorka od Igala do Trga Nikole Đurkovića

Pred Novljanima i gostima je mjesec zabave, plesa i druženja sa prijateljima iz regiona i Evrope. Herceg Novi će tokom 53 Praznika mimoze biti centar dobre energije našeg regiona, obećavaju organizatori.