Na humanitarnom bazaru prikupljeno 150 eura

Tradicionalni humanitarni bazar povodom 8. marta Organizacije žena Herceg Novi, okupio je 10 izlagača na maloj terasi Gradske kafane. Prihod od donacija namijenjen je za liječenje Novljanke, Eme Hamidović.

Posjetioci su imali priliku da pazare ručno rađene proizvode od drveta, pletiva i drugih materijala pogodnih za ručno oblikovanje. Na izložbenim štandovima su pletene torbe, kape, rukavice, minđuše, stolnjaci, ramovi za slike, posude za šećer, kafu, so i drugi ukrasni predmeti za kuću rađeni u dekupaž tehnici, sapuni….

Jedna od organizatorki i članica udruženja, Mirjana Sudžum u razgovoru za Novski portal kazala je da su svi izlagači iz Herceg Novog, te da izlažu isključivo ono što su sami proizveli, preprodaje nema:

„Odziv i interesovanje nažalost bili su slabi, budući da smo imali dosta programa Praznika mimoze, pa su svi bili na Špkveru. Ipak, donacija jeste bilo, nadam se da će nas vrijeme pustiti da akciju uspješno privedemo kraju. Ljudi uglavnom dođu, pogledaju, pa nije sve ni u kupovini, ali važno je da se vidi da smo tu i da se nešto događa“, kazala je Sudžum.

Ona je zahvalila svima koji su učestvovali sa prihodima, kao i domaćinima Gradskoj kafani, koji su ustupili terasu i stolove i uplatili novčani prilog.

Organizacija žena planira ponovo humanitarni bazar 7 dana pred Uskrs, koji će biti upriličen na špaliru od Gradske kafane ka trgu, ali će javnost o tome naknadno biti obaviještena.

Organizacija žena do sada je organizovala preko 20 humanitarnih bazara.