Željko Dabović prvak Crne Gore u krosu

Član Atletskog kluba Sparta iz Podgorice, Novljanin Željko Dabović, osvojio je titulu prvaka Crne Gore u krosu, koje je 64. put održano na stazi ispod Trebjese u Nikšiću. Time je Dabović uspješno startovao novu atletsku sezonu u Crnoj Gori, koja tradicionalno počinje ovim događajem.

– Nikšić kao grad sporta, još jednom se pokazao kao odličan organizator, koji je okupio najbolje atletičare u zemlji. Za mene je atletska sezona počela sjajno osvajanjem prvog mjesta, a sada se okrećem dalje treninzima, jer slijedi naporna atletska sezona – rekao je Dabović

Drugo mjesto pripalo je Vasiliju Šćepanoviću iz atletskog kluba Nikšić, a trećeplasirani je bio Miloša Mikica iz Atletskog kluba Sparta.

Kod dama na 3.000m najbrža je bila Slađana Pejović članica atletskog kluba Nikšić, drugoplasirana je bila Andrea Saitaj iz atletskog kluba Rudar Pljevlja, dok je trećeplasirana Rada Miladinović iz AK Podgorički Maraton.

Nacionalno prvenstvo održano je na terenima ispod Trebjese, u tehničkoj organizaciji AK „Nikšić“, pod pokroviteljstvom ASCG i podršku Uprave za sport i mlade.

Na takmičenju je nastupilo preko 130 atletičara iz 14 atletskih klubova: Budućnost, Mornar, Lovćen, Nikšić, Jedinstvo, Sanja, Garač, Rudar, Lim, Sparta, Dionis, Zeta 2012, Orion i Podgorički maraton. Van konkurencije nastupili su atletičari AK ”Trebinje” iz Trebinja.