Nagrađeni na 57. Hercegnovskom zimskom likovnom salonu Pavićević, Gordić i Crnobrnja

Foto: Muzej i galerija Herceg Novi

Žiri ovogodišnjeg 57. Hercegnovskog zimskog likovnog salona jednoglasno je odlučio da tri nagrade dodijeli umjetnicima: Tomu Pavićeviću, Tijani Gordić i Marku Crnobrnji, za najbolji crtež, sliku i skulpturu.

“Bili smo prilično usaglašeni u odlukama i brzo ocijenili ko zaslužuje prvu, drugu i treću nagradu Salona”, kazala je Novskom portalu, članica žirija, Anita Šimić.

Svečano otvaranje 57. Hercegnovskog zimskog likovnog salona, koji je ove godine okupio 39 umjetnika, biće večeras u Galeriiji „Josip Bepo Benković”, u 19 časova.

Tema ovogodišnje postavke najstarije likovne manifestacije u regionu nosi ime „Život je detalj”, a selektor je  doktor umjetnosti i arhitekture, Nikola Marković.

Inače, prva nagrada pripala je Tomu Pavićeviću za rad “Jagnje”, druga Tijani Gordić za rad “Malo iznad horizonta” i treća  Marku Crnobrnji za rad “Sugestija”.

Žiri 57. Hercegnovskog zimskog salona činili su: dr Vladislav Šćepanović – predsjednik, Milica Bezmarević Radulović  i mr Anita Šimić – članovi.

Iz Galerije podsjećaju da se publici predstavlja 39 autora iz Crne Gore i regiona, a među njihovim su i radovi značajnih crnogorskih umjetnika, kao što su Vojo Stanić i nagrađeni Tomo Pavićević.