Najmlađi opet igraju, maštaju i druguju sa knjigom u Biblioteci

Javna ustanova Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi počela je sa redovnm dječjim programom subotom.

“Igrom do knjige”, za djecu od 5 do 8 godina, od 10 h i “Čitam, maštam stvaram”, za djecu od 8 do 12 godina, od 11 h – najavljuju iz ove ustanove.

Gradska čitaonica i biblioteka započela je novu sezonu subotnjih dječijih programa, koji će se zbog važećih epidemioloških mjera razlikovati od prethodnih.

– Djeca se moraju prijaviti za programe i na vrijeme rezervisati mjesto, slanjem poruke na Fb stranici Biblioteke ili pozivom na broj 031 / 321 – 900- podsjećaju iz Biblioteke.

Teme za subotnje programe Biblioteka će objavljivati svakog utorka, na svojoj Fb stranici. Programima može prisustvovati do 15-oro djece.

Povodom Praznika mimoze, bibliotekarke Jelena Đonović i Bojana Vučurović su posjetile odjeljenja 2-1 i 3-3 OŠ „Milan Vuković“ . Đacima su pročitale zanimljivu priču “Razmažena mimoza u zagrljaju bršljana”, Blagoja Rogača, iz zbirke “Tajne ljubavi cveća”.

Djeca su pripremila maske, simbol dana maskenbala u Herceg Novom, kao i bukmarkere na temu našeg grada u vrijeme cvjetnog festivala.