Najopsežnija akcija traganja do sada za dječakom: Helikopter, 20 plovila, 16 ronilaca…

plovilo more

Nakon sedme noći i šestog bezuspješnog dana potrage za trinaestogodišnjakom iz Herceg Novog, počinje najopsežnija akcija traganja, sa dodatnim resursima. Nebo i more su se smirili, vidljivost bolja.

„Imamo danas mnogo aktivnosti, biće uključeno 20 plovila, 16 ronilaca i helikopter vazduhoplovne jedinice Vojske Crne Gore. Sa mora će biti angažovano najmanje 60 spasilaca, plus sa kopna sigurno do 100 ljudi. Na moru će biti plovila UPSUL, MVCG, Lučke kapetanije Kotor, Sektora granične policije Herceg Novi, Direktorata za ribarstvo, Porto Montenegra, Marine Lazure, Direktorata za zaštitu i spsavanje, Portonovog, UNE Tivat, Montefisha, Mamule Island Hotela, Golden Wave-a, Nik- Nat-a”, kaže za Novski portal načelnik službe traganja i spasavanja na moru u UPSUL, Žarko Lukšić.

Pored njih tu je i 16 ronilaca RCUD Bijela, Vojske Crne Gore i vatrogasci Kotora. Helikopter se očekuje u jutarnjim časovima. Sa kopnenim snagama iz Herceg Novog Službe zaštite i spasavanja, policije i komunalne policije, koji ni noću niti danju nisu prekidali pretragu, biće oko 100 spasilaca, napominje Lukšić.

Iako je juče bilo loše vrijeme akvatorijum heregnovnog zaliva iz vazduha je pretraživao Frontex-ov helikopter, a ronioci su tragali u podmorju od Škvera do mjesta nestanka dječaka, betonske plaže na Savini. Svi očekuju da danas akcija da rezultate.