Najuspješnije žene Zapadnog Balkana u aprilu na konferenciji u Herceg Novom

Poslovne ideje i iskustva, životne priče, ali i konkretni načini za unapređenje i oporavak biznisa koji su u potpunom ili djelimičnom vlasništvu žena biće razmijenjene u Herceg Novom od 12. do 14. aprila. U tom terminu biće održana do sada najveća regionalna konferencija žena Zapadnog Balkana.

Na konferenciju su dolazak najavile investitorke iz Češke koje žele da ulaganja usmjere na startapove sa Balkana. Nakon dvije godine pandemije tema od značaja, osim biznisa na konferenciji za žene je i mentalno zdravlje i kako prevazići izazove narušenog balansa u privatnom i poslovnom životu.

Kako je kazala organizatorka konferencije “Žene od uticaja”, Sanja Milosavljević, žele da na ovaj način privuku najuspješnije žene regiona da upoznaju Crnu Goru i investiraju u naše kompanije ili ovdje pozicioniraju svoje brendove.

– Žene su svjesnije za donošenje boljih odluka bilo da su poslovne ili političke i vrijeme je da se one istaknu u Crnoj Gori. Upravo zbog toga pozivamo crnogorske preduzimljive žene da nam se pridruže, čuju savjete i konkretne načine kako da dođu do finansiranja biznisa. Bićemo im podrška, jer tu smo zbog njih. Mene su motivisale žene koje vjeruju u ono što ja radim i želim ovu poslovnu mrežu koja pokreće uticaj – kaže direktorka Impact Instituta i idejni tvorac konferencije, Sanja Milosavljević.

Po njenim riječima nalazimo se u vremenu kada nas je pandemija nakon dvije godine usporila i navela da razmišljamo. Ali takođe ne smijemo stati sa ulaganjima u sebe, svoj biznis i projekte u koje vjerujemo, jer izgovori da je “korona kriza”, “kriza u Ukrajini”, “kriza u politici” neće donijeti napredak u našem mikrouniverzumu.

Smatra da će ova konferencija u aprilu pomjeriti granice u ženskom svijetu. Prijave su otvorene putem linka www.zeneoduticaja.com/konferencija ili na info@zeneoduticaja.com.

Izvor: eKapija