Ne zaboravite, u nedjelju je 19. “Torta za osmijeh” za djecu Doma

Omladinski centar Herceg Novi i Dječiji dom “Mladost” organizuju 6. marta humanitarnu manifestaciju „Torta za osmijeh“, posvećenu štićenicima Doma. Biće to 19. tortijada, a drugi put u drugačijim uslovima, bez kontakta sa djecom, zbog kovid pandemije.

Organizator i domaćin pridržavaju se važećih epidemijskih mjera, pa će izostati tradicionalno druženje, uz klapu Stari kapetan, napominje predsjednik NVO Omladinski centar, Milijan Mijović:

„Nadam se da ćemo ispuniti cilј – da što više dječjih osmijeha zablista tog dana. Torte u koje ste utkali lјudskost, lјubav prema djeci i radost poklanjanja možete donijeti u Vilu Jadranska straža, koja se nalazi u okviru Dječijeg doma, u nedjelјu, 6. marta, od 13 do 15 sati. Djeca će u izložbi torti i njihovim ukusima uživati nakon našeg odlaska. Iako nam je veoma žao što neće biti druženja kao ranijih godina, ovo je jedini način da djecu i zaštitimo i obradujemo“.

Svi zainteresovani, koji su u mogućnosti, imaju dovoljno vremena da naprave i dekorišu tortu koju će pokloniti djeci. Mijović poziva da pokažemo i ove godine ono najbolјe u nama, napravimo mali trud za najlјepše i najvrijednije – dječja lica ozarena osmijehom:

„Čini nam se da je iz godine u godinu sve potrebnije iskazivati lјudskost i dobru volјu i na svaki mogući način izmamlјivati osmijehe, pa se nadamo da ćete se i ove godine odazvati pozivu, sa želјom da zajedno ulјepšamo i zasladimo dan našoj djeci“, dodao je on.

Podsjetićemo da je ova manifestacija okupljala brojne prijatelje Doma iz Crne Gore, ali i zemalja regiona, a torte su stizale i od državnih zvaničnika. Ako izuzmemo prošlu, svake godine lokalni i donatori iz regiona donosili su štićenicima oko stotinu torti, raznih oblika, dimenzija, boja… Sve za iskreni dječiji osmijeh.