Neda Ukraden poziva na Praznik mimoze: Družićemo se u najsunčanijem gradu gdje cvjeta najljepša mimoza

Praznik mimoze u Herceg Novom biće svečano otvoren 18. februara, koncertom regionalne muzičke zvijezde Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića od 20 časova.

„Dragi moji, 18. februara družićemo se u najsunčanijem gradu i tamo gdje cvjeta najljepša mimoza. Dakle, 18. februar, Herceg Novi, vi i vaša Neda Ukraden. Vidimo se!“, pozvala je Neda Ukraden.

Prva ovogodišnja Mimozina povorka krenuće 18. februara iz Igala u 19 časova. Gradska muzika, Mjesna muzika Đenović, mažoretke, trombonjeri i klovnovi prodefilovaće gradom do Trga Nikole Đurkovića, gdje će uslijediti otvaranje Praznika, nastup predgrupe Trio Mare, a od 20 časova koncert Nede Ukraden.

Dan kasnije, 19. februara od 10 časova na programu je Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri, koja je tradicionalno najposjećeniji događaj na festivalu. Povorka Gradske muzike, Mjesne muzike Đenović i mažoretki prodefilovaće od kompleksa Portonovi rivijerom do platoa Mjesne zajednice Baošići, gdje će u 11 časova biti održana centralna fešta. Koncert Nenada Kneževića Kneza zakazan je za 13 časova na platou Doma kulture Đenović.

Istog dana, u subotu od 20 časova na programu je Maskenbal u Institutu Igalo na kojem će nastupiti Goran Karan, Lapsus bend i novski sastav Exodusi.