Rambo s “FAP”- om na trci karića: Oživljavamo bezbrižno vrijeme, bez interneta

Trku karocama kroz grad, koja je najavljena za 6. mart, uveličaće ove godine Svjetski kilo car – Rambo Amdeus, koji je najavio učešće i podršku manifestaciji.

Čuveni Novljanin koji svojim interpretacijama i iskustvom prkosi gravitaciji i svemu abnormalnom, ambasador UNICEF-a za Crnu Goru, muzičar, jedriličar, svojim karićem „FAP“ upisaće u kilometražu i ulicu od bivšeg Rudnika do Škvera.

Tako potvrđuje da je “Karotrc” igra bez svakodnevnih prepreka i iskušenja, smatraju organizatori. Takođe, njegov dolazak nas istovremeno vraća unazad 40-50 godina, ali i gura u budućnost. Evo, što je poručio Rambo NVO Maškare :

“Čestitam i zahvaljujem organizatorima za ovu divnu ideju, koja opet na velika vrata vraća poznatu novsku duhovitost i stalnu spremnost za šalu. Kako je Herceg Novi sav u uzbrdicama i nizbrdicama, bio je idealan kad smo bili djeca za ovu aktivnost. Kao ludi smo iz Brodogradilišta Bijela i Prvoborca nabavljali rashodovane kuglarere i pravili kariće. Ječale su novske ulice od naše vožnje. Danas bar na jedan dan oživljavamo to mirno, bezbrižno, stabilno, romantično vrijeme bez interneta, kada su djeca slobodno vrijeme provodila sa vršnjacima u igri, kada su društvene mreže bile žive, fizičke, kada smo na svakom ćošku mogli čuti dječiju graju i smijeh. Smijeh i radost i djece i odraslih”, kazao je Rambo Amadeus.

Kako će izgledati Rambova karoca i da li će na njoj biti išta što podsjeća na čuveni kamion vidjećemo na dan trke. Rambo Amadeus je, kako je i sam priznao u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” prije nekoliko godina, “fasciniran FAP-om”:

“Mi smo vršnjaci. Ima on i starije “braće”, ali ovaj FAP 13 je moj “vršnjak”. Gled’o sam ih i koji su “prva farba” i … ništa …. Malo curi na kardan, al’ curim i ja malo na kardan”, dodao je SKCRA tada.

Točak od FAP-a, kojeg Rambo Amadeus gura uz pješčanu dinu u Kataru, bio je i dio “scenografije” u spotu za pjesmu “Sizif”.

Podsjetićemo da je prijavljivanje za trku u toku, a odziv je fantastičan. Do sada je već prijavljeno preko 40 učesnika za jednosjede, dvosjede i trosjede. Prijave su posredstvom društvenih mreža NVO Maškare otvorene do 1. marta.