Nemanja Mikulić učestvovaće sa karate reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Crnogorski karate na 57. Evropskom seniorskom prvenstvu, od 25. do 29. maja u turskom Gaziantepu, predstavljaće 20 takmičara – 13 u borbama i sedam u katama, saopšteno je iz Karate saveza. Među karatistima biće i Novljanin Nemanja Mikulić, član KK Bijela.

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće Matija Bojić (do 60), Ognjen Otašević (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Nemanja Mikulić, Lazar Kukuličić i Stefan Gojčević.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Anđela Ivanović (do 55), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68), dok će Jovana Stojanović nastupiti samo u ekipnoj konkurenciji.

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom i Kenanom Nikočevićem.

U ženskoj konkurenciji kata tim nastupiće u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković i Džena Canović.

Takmičare će u Gaziantepu predvoditi selektori Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama, odnosno Milena Milačić i Tijana Popović u katama.

Čast crnogorskog karatea u Gaziantepu, osim takmičara, braniće i sudija Miodrag Radunović.

Crnogorsku delegaciju predvodiće sekretar Veljko Brnović.
Odlazak za Gaziantep predviđen je za 23, a povratak 29. maj.