“Noć muzeja” uz izložbu akvarela Dubravke Žafran

Noć muzeja biće obilježena u Herceg Novom 18.maja izložbom akvarela “Bokeški dragulji” Dubravke Žafran u Muzeju Mirko Komnenović, najavljeno je iz JU Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković. Tema ovogodišnje manifestacije povodom Dana muzeja 18.maja je „Moć izgradnje zajednice kroz obrazovanje“.

“Riječ je o izložbi sa motivima Boke koji odišu ljubavlju prema našem okruženju koje plijeni svojevrsnom magijom”, navode iz ove ustanove.

Podsjećaju da je tim muzeja „Mirko Кomnenović“ dio ove priče je od 2017.godine:
“Za sve posjetioce, vrata muzeja biće otvorena besplatno do kasnih večernjih časova. Zainteresovanim posjetiocima biće predstavljene istorijska, etnografska, pomorska, arheološka kao i zbirka ikona”, precizira se u najavi.

Svjesni njihove uloge u lokalnoj zajednici kao i tradicije mjesta u kome se čuva kulturno nasljeđe grada, poseban poziv dobrodošlice upućen je osnovnim školama i domu „Mladost“.

Uvodnu riječ na otvaranju izložbe imaće direktorica JU Gradski muzej Mirko Кomnenović i Galerije Josip Bepo Benković“, Gordana Кrunić kao i autorka.

Noć muzeja jedinstven kulturni događaj koji se obilježava u više od 120 gradova svijeta od 1977.godine.