Nova pjesma “Što je barka bez mora”: Martinetti žive od ljubavi i muzike

Foto: YT Print Screen

“Što je barka bez mora” , ili u lokalnom “Šta je barka bezmora”, Ivana Iva Martinettija objavljena je danas, na rođendan njegovog oca, frontmena legendarnih Exodusa, Zorana Zora Marttinetija. Muziku, riječi, aranžman i produkciju potpisuje Ivan, koji živi na Tajlandu, na ostrvu Koh Phangan.

“Ljubavna priča mojih roditelja i refren su se savršeno slagali. Ponosan sam na ovu pjesmu i nadam se da će još nekima biti zanimljiva kao i meni”, poručio je Ivan Ivo Martinetti

A Zoro nam priča da je Ivo zapravo dobio inspiraciju za pjesmu zahvaljujući Nataliji Preočanin Samardžić i njenoj pjesmi “Blago domu”, koju su snimili i objavili prošle godine. Branislav Samardžić je uradio kompoziciju, a Ivo Martinetti aranžman, kao i spot za pjesmu na Tajlandu.

Nada se i da će nova pjesma “Što je barka bez mora” doživjeti sličan uspjeh. On je sa suprugom Mirjanom bio krajem prošle i početkom ove godine kod sina i priča za Novski portal da je tamo nastala kompozicija.

“Bili smo skoro pet mjeseci na Tajlandu. Ivo je napisao i snimio ovu pjesmu u svom studiju, u istom stilu, s istom temom – ljubav naravno, kao i prethodnu koju je napisala Natalija “Blago Domiu”. Nju sam otpjevao i posvetio mojoj Miri, a Ivo je onda bio inspirisan za nešto slično. Tamo smo snimili muziku, a u Novom spot sa barkom, gradom, morem… Ima malo kadrova i sa Tajlanda, gdje Ivo svira trubu. Pokazivao mi je kako da sviram i onda sam mu rekao – odlično, ti onda sviraj trubu u spotu”, priča nam Zoro Martinetti.

Ljubav, muzika, putovanja, smisao su života Zoru i njegovoj životnoj saputnici Mirjani, a to je naslijedio i njihov sin Ivo.

Inače, Exodusi koji u kontinuitetu postoje 54 godine, imaju preko deset pjesama koje su snimili posljednjih par godina. Zoro od desete godine svira, pa je dugo bio i prva truba Gradske muzike Herceg Novi, a njegova Mirjana prva činelistkinja u velikoj Jugoslaviji.

Ne može se zamisliti niti jedna prava novska fešta, posebno Praznik mimoze i prvi maskenbal bez zaštitne pjesme Exodusa i grada: „Koga to volim u Herceg Novom“. A nastala je čak prije 44 godine.

Čovjek, koji je zakoračio u osmu deceniju još pjeva, veseli se, pentra po krovovima da očišti dimnjake, kao mladić. Tu moć mu daje samo jedno, ljubav.

Poslušajte sjajnu pjesmu i pogledajte spot: