Nove nagrade na literarnom konkursu za đake OŠ Ilija Kišić

Aleksa Radulović, učenik VIA razreda OŠ Ilija Kišić u Zelenici, dobitnik je II nagrade stručnog žirija VII literarnog konkursa “Lepo je voleti” Dečijeg kulturnog centra Beograda, dok je učenik Miloš Bogdanović VIIa pohvaljen, saopšteno je iz OŠ Ilija Kišić u Zelenici.

Dečiji kulturni centar Beograda u slavu ljubavi i povodom obilježavanja rođendana Miroslava Antića, sedmi put je raspisao literarni konkurs “Lepo je voleti”. Djeca regiona pozvana su da pišu o najljepšoj i neiscrpnoj pjesničkoj temi – ljubavi prema porodici, prijateljima, prirodi, igračkama, sportu, prvim nemirima đačke ljubavi. Pjesme je ocjenjivao žiri na čijem je čelu bio dječiji pisac Slobodan Stanišić.

Aleksa Radulović, dobitnik druge nagrade stručnog žirija, pročitaće svoju pjesmu u ambijentu koji sam odabere, a pjesmu ćemo čuti u VIII elektronskom časopisu “Čika Jova Zmaj” koji će DКC Beograda objaviti 14. marta, na dan kada je rođen Miroslav Antić, navodi mentorka Tamara Komar.

“U svojoj pjesmi od 5 strofa Aleksa piše o trenutku u kojem bi planeta disala u ritmu dječijeg zajedništva. Na nevjerovatan način uspijeva mu da poveže mrave koje posmatra u travi, bubice u dječijoj glavi, leptiriće u stomaku i hiljade treptaja zvijezda u mraku. Ne zaboravlja Aleksa ni školu, ni fudbal i zaključuje da je život sinonim za ljubav, a da je voljeti pravi dar”, navodi Komar.

Ovo je, kako je ocijenila, divna prilika da njegujemo kulturu sjećanja, odemo u biblioteku ili ostanemo tu gdje jesmo i iskoristimo nevjerovatne mogućnosti interneta i moderne tehnologije, ukucamo ime Miroslava Antića i izaberemo hoćemo li čitati ili slušati ljekovite stihove velikog pjesnika.

“To bi naročito valjalo da učine oni koji smatraju da nije vrijeme za poeziju, jer će ih Miroslav Antić nenametljivo i nježno vratiti ljudkoj suštini, na čudesno lak i jednostavan način istinskog majstora riječi”, zaključila je prof. Komar.