Pozorište mladih iz Sankt Peterburga: Uspješno izvođenje predstave „Ludi novac“

Foto: Vanja Berberović Šuberić

Državno pozorište mladih “A. A. Brjantsev” iz Sankt Peterburga gost je Herceg Novog i 53. Praznika mimoze, na kojem su sinoć u Dvorani Park izveli predstavu “Ludi novac”.

Direktoricu renomirane ustanove koja ove godine obilježava 100 godina postojanja, Svetlanu Lavrecovu, danas su ugostili predstavnici grada domaćina na čelu sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem.

Ona je zadovoljna prijemom publike u Herceg Novom, te istakla značaj povezivanja dva grada koji važe za prijestonice kulture i turizma

Najavila je da će predstava „Ludi novac“ tokom narednih dana biti izvedena i u Tivtu, Kotoru i Baru.

„Ludi novac“ je komad urađen po djelu Aleksandra Ostrovskog, a režiju potpisuje Aleksandar Kuzin. Ovo djelo je laureat Međunarodnog pozorišnog festivala ‘Duga’ i nominovano za najvišu pozorišnu nagradu Sankt Peterburga ‘Zlatni sofit’ 2003-2004.

Gostovanje Pozorišta mladih “A. A. Brjantsev” rezultat je četvorogodišnje saradnje ove ustanove iz Sankt Peterburga sa novskim institucijama, prvenstveno Turističkom organizacijom, zahvaljujući čemu se ova teatarska trupa i ranije predstavljala publici u Herceg Novom, predstavama “Sirota Liza” 2019. godine “Starovremske spahije” 2018. godine.