Novi direktor RTHN, Gligo Tomanović

Savjet lokalnog javnog servisa, Radio televizije Herceg Novi, izabrao je 52-godišnjeg magistra upravljanja i planiranja saobraćaja, Novljanina, Gliga Tomanovića za izvršnog direktora te medijske kuće. On je juče sa Savjetom potpisao Ugovor o četvorogodišnjem mandatu.

Tomanovcić je 18 godina proveo u bivšem Brodgradilištu Bijela gdje se bavio marketingom i odnosima sa javnošću, posebno inostranim. Nakon privatizacije obavljao je slične poslove u drugim firmama.

Na pitanje Novskog portala otkud interesovanje za medije i kolikio je nova funkcija profesionalni izazov za njega, Tomanović kaže:

-Tačno je da biti direktor javnog servisa predstavlja veliki izazov, a kao mještaninu mi je i dodatni motiv i stimulans da dam svoj doprinos razvoju televizije, promociji grada i lokalne zajednice. Konkretno, RTHN se finansirana iz budžetskih sredstava Opštine, za što se izdavaja 300 hiljada eura godišnje. Moja vizija je da povećam komercijalne prihode kroz strateški marketinški pristup. To mi je specijalnost koju sam izbrusio u Brodogradilištu- navodi Tomanović.

Prema dosadašanjem uvidu u funkcionisanje lokalnog javnog servisa, smatra da kolektiv dobro funkcioniše:

-Zaposleni znaju svoje radne obaveze i obavljaju ih kvalitetno, ali u oblasti marketinga ima mjesta za napredovanje. Učestvovaćemo u tržišnoj utakmici. Gajim optimizam, jer okruženi smo jakim firmama, iza kojih su međunarodni investitori: Portonovi, Porto Montenegro, novo Brodogradilište za remont jahti u Bijeloj…To su naši potencijalni jaki partneri kako bismo bili njihov prozor u našu lokalnu zajednicu – uvjeren je Tomanović.

Nije mogao precizno da odgovori na pitanje koliko RTHN kadrovski zadovoljava i koliko ima zaposelnih. To će, kako je kazao, morati da vidi narednih dana. Jer pored stalno zaposlenih ima i ugovora o djelu.

Inače, Gligo Tomanović je magistrirao u Kini, gdje je proveo 2 godine na Pomorskom univerzitetu u gradu Dalijan. Oženjen je i otac troje djece.