Novi vd direktora TO HN, Đorđe Stanojlović: Uticaj politike poželjan, treba ga iskoristiti

Lokalnu Turističku organizaciju, za sada kao vršilac dužnosti direktora, vodiće jedan Novljanin, Đorđe Stanojlović. Njega je jednoglasno imenovao Izvršni odbor TO, jer je dosadašnjem direktoru Pavlu Obradoviću istekao mandat.

Dugo je “mjerkano” ovo mjesto u vladajućoj koaliciji u Herceg Novom, koje je ranije pripadalo Novskoj listi. Bilo je više pretendenata i mimoilaženja među političkim partnerima.

Iako po snazi u lokalnom parlamentu Novska lista i DF imaju isti broj odbornika, ovo mjesto je po koalicinom sporazumu “pripalo” DF-u. Jer, Novska lista još nije stavila potpis na taj dokument, a u lokalnoj vlasti je i dalje “na riječ”.

Novoimenovani vd TO Herceg Novi, Đorđe Stanojlović, koji je ranije bio na izbornoj listi Novske liste, došao je na ovu funkciju zahvaljujući predlogu DNP-a, odnosno DF-a.

– Predložio me predsjednik IO i na sjednici je taj predlog jednoglasno usvojen. Izrazito sam ponosan i srećan što mi se ukazala prilika da budem izabran na jedno od najodgovornijih radnih mjesta u javnom sektoru.

Preda mnom je vrlo izazovan, zanimljiv i odgovoran posao i nadam se da ću sve vrijeme koje provedem na ovoj poziciji uspješno obavljati zadatke koji su ispred mene i organizacije – kaže za Novski portal Stanojlović.

Pitamo ga i kako će obavljati profesionalno ovu funkciju, bez uticaja politike, odnosno DNP-a, koji ga je predložio? Saglasnost su dali svi partneri vlasti, osim, kako saznajemo, Novske liste koju niko ništa nije pitao:

– Naravno, neizostavna je i dobra volja političkih faktora i jedna vrsta kooperativnosti sa njima. Ona je imanentna i vrlo korisna. Na to ne treba gledati kao na obavezu i datost, već kao da jedan sistem u kojem su svi oni, zajedno sa nama, u službi našeg grada i građana. Dakle, uticaj politike je izuzetno važan, potreban, a na meni kao direktoru je da uspijem da to iskoristim i kanališem u pozitivnom kontekstu. Na tu stvar treba gledati progresivno, ne regresivno. Na kraju krajeva, čovjek je političko biće, i vrlo je važno da svaki od nas uzme aktivno učešće u kreiranju zdravog ambijenta u našem gradu, nezavisno od posla kojim se bavi. To je naša stalna misija – kategoričan je Stanojlović.

Inače, kako dodaje, TOHN već ima usvojen svoj plan rada i finansijski plan za 2022. godinu, koji je jasno definisan.

– TOHN je tu da permanentno vrši promociju grada Herceg Novog, svih njegovih sadržaja i nadogradnje same destinacije kao brenda. U tom pogledu nas sve zajedno dugoročno čeka jako ozbiljan i složen posao, u kojem će biti uključen veliki broj stručnih i kvalifikovanih ljudi, kako iz našeg grada, tako i van njega – najavljuje Stanojlović.

Kratkoročno, slijede sajmovi turizma, čija priprema je već uveliko u toku.

– Prvi sajam koji nas čeka je onaj u Pragu, koji je za 10-ak dana. Nakon tog, uslijediće još niz sajmova na nama jako važnim emitivnim tržištima, što su prije svih Srbija i Bosna i Hercegovina. Osim sajmova, očekuje nas i niz tradicionalnih manifestacija u kojima TOHN uzima učešće u organizaciji u svom punom kapacitetu, zajedno sa ostalim javnim ustanovama koji su nosioci tih projekata.

Cilj je, kaže novi v.d direktora TO, poboljšanje opšteg ambijenta, promovisanje svih turističkih i ugostiteljskih sadržaja zarad što više turista iz svih djelova Evrope i svijeta, te strateški djelovati.

– Kao neko ko dolazi iz medija, a dobar dio svog poslovnog angažmana sam proveo u turizmu i kulturi, vrlo dobro znam kojim alatima i modelima se sve možemo koristiti kako bi svoju djelatnost doveli na jedan ozbiljan nivo. Takođe je važno naglasiti da je saradnja sa svim javnim preduzećima u gradu, kao i sa turističkom privredom i svim granama ugostiteljstva, od esencijalne važnosti za uspjeh ovog našeg poslovanja – ističe Stanojlović.