Novi vlasnik hotela “Vojvodina” HRC DOO Nikšić, kupio zdanje za 3,8 miliona eura

U Herceg Novom je potpisan ugovor o kupoprodaji hotela “Vojvodina” u Igalu. Novi vlasnik je HRC DOO-Nikšić, kome je Privredna komora Vojvodine prodala kompleks za 3 miliona 806 hiljada eura.

Od tog iznosa je uplaćen depozit od 375.530 eura, a kupac je po ugovoru dužan da cijeli iznos isplati Privrednoj komori Vojvodine u roku od pet dana.

Kako saznaje Novski portal, potpise na ugovor kod notarke Aleksandre Krivokapić Kuhar, su stavili predsjednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević i osnivač i izvršni direktor HRC” DOO Nikšić, Vladimir Bećirović.

Prodavac će sve nepokretnosti predati kupcu u posjed, ne duže od 14 dana od isplate kupoprodajne cijene u cjelosti.

Inače, cijena na trećem uspješnom tenderu je umanjena u odnosu na prvobitna dva koja su propala. Prethodni su vlasnici bili zajedno Privredna komora i poktajinska Vlada Vojvodine, koji su hotel prodavali za 5, 2 milioan eura, kako je prije godinu I po procijenio vještak.

Nakon neuspjelih tenderskih postupaka Vlada Vojvodine je svoj dio prodala Privrednoj komori koja je postala vlasnk u cjelosti i tako crnogorskoj firmi prodaja objekat

Ovaj kompleks u Igalu obuhvata, pored ostalog, hotel površine 421 kvadrat u osnovi i poslovni prostor ugostiteljstva, čija je površina 365 m², te dvorište površine 110 kvadrata. Hotel spratnosti podrum+prizemlje+dva sprata i potkrovlje, površine u osnovi 930 m². Na istoj parceli je i hotel – trospratna zgrada čija je površina u osnovi 1.065 kvadrata i dvorište površine 2.589 kvadrata i zemljište pod objektima…

Kupac je prihvatio i teret zabilježbe spora koji se vodi pred Privrednim sudom Crne Gore.

Kako saznajemo, novi vlasnik hotela “Vojvodina “, Vladimir Bećirović, zet je biznismena Žarka Rakčevića.