Obnovljen vozni park hercegnovskog DOO „Vodovod i kanalizacija“

Vodovod vozni park
Foto: Vodovod i kanalizacija

Poštujući domaće i međunarodne propise, DOO ”Vodovod i kanalizacija” Herceg Novi vodi računa o svojim zaposlenima pružajući im sve neophodne uslove za bezbjedan i normalan rad. O tome svjedoči i obnavljanje voznog parka, koje je preduzeto tokom ove godine zbog starosti postojećih vozila i povećanja obima posla.

„ViK  je obnovilo svoj vozni park kupovinom dva  nova radna vozila, specijalno vozilo-kamion kiper sa dizalicom marke Mercedes Axor i kombi putar Volkswagen Transporter. Pored kupovine vozila, ugovorom o saradnji sa DOO”Čistoća” ustupljeno nam je na korištenje teretno vozilo “IVECO FIAT”.Ovo je urađeno u cilju obezbeđivanja boljih   uslova za  zaposlene budući da je priroda   posla takva da su angažovani na više kvarova dnevno na području čitave opštine što zahtijeva   veliku mobilnost kako bi se pravovremeno odgovorilo svim radnim zadacima“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Takođe, ranije ove godine nabavljena je oprema za građevinsku mašinu-bager gusjeničar CAT 305 CR, koja je neophodna za tu građevinsku mašinu, navozne rampe za transport građevinske mašine i hidraulični čekić za bager. Ovom nabavkom radnicima ViK-a je omogućeno brže otklanjanje složenih kvarova na cijevima većih profila koje se nalaze na velikim dubinama i nepristupanim lokacijama. Time je ostvarena i značajna finansijska ušteda, jer više nije potrebno angažovanje trećih lica za mašinske iskope.

Vodovod vozni park
Foto: Vodovod i kanalizacija

Vodovod kamionMeđu većim intervencijama na vozilima treba pomenuti i da je izvršeno pjeskarenje i kompletno farbanje fekalne cistjerne marke „Mercedes“, tip 1314.

„Pomenuta vozila i građevinske mašine će osigurati veću motivaciju i ažurnost zaposlenih, olakšavajući im rad na terenu bilo o kojoj udaljenosti i složenosti intervencije da je riječ, i omogućiti im da odgovore svakom zadatku blagovremeno i efikasno“, naglašavaju iz „Vodovoda i kanalizacije“ DOO.