Odbojkašice Crne Gore savladale Island, zaigrala i Novljanka Ivana Dragović

Foto: Odbojkaški savez CG

Ženska U21 odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je reprezentaciju Islanda maksimalnim rezultatom 3:0 (25:17, 25:22, 25:22) u prvom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Među izabranicama selektora Marka Radusinovića našla se i Novljanka Ivana Dragović.

– Zadovoljstvo mi je što sam dio ovog tima, posebno što mi je ovo prva godina u reprezentaciji. Na pripremnom dijelu sam se jako pokazala i mislim da je to doprinijelo da budem izabrana za uži spisak. Sad je vrlo važno da sav taj trud pokažemo na utakmici i ostvarimo zacrtani cilj. Na jučerašnjoj utakmici sam odigrala par poena u trećem setu, umjesto odlične Lane koja je svoj posao odradila veoma korektno – priča na ova mlada Novljanka svoje utiske.

Kako kaže tremu nije imala, već je bila euforična i jako motivisana za igru.

– Kao rezervni igrač moramo biti velika podrška igračicama koje igraju i biti im vjetar u leđa. U trenucima pada koncentracije trudile smo se da ih bodrimo kako bi nadoknadile nedostatak, što je doprinijelo samoj pobjedi. Očekuje nas veoma jak meč protiv Portugala gdje ćemo se potruditi pružiti sličnu, čak i bolju partiju nego juče, jer bi nas ova pobjeda plasirala na Evropsko prvenstvo – kaže Ivana.

Večeras od 20 h očekuje ih meč protiv Portugala.