Novski maturanti otplesali kvadrilu

Maturanti SMŠ Ivan Goran Kovačić, u podne su na gradskom trgu u isto vrijeme sa vršnjacima iz preko stotinu gradova Evrope, sinhronizovano otplesali maturski ples quadrill.

Plesalo je njih 235 u četvorkama Štrausovu kompoziciju „Slijepi miš“ i nastavili tradiciju od 16. maja 2008. godine. Tada su maturantni u Herceg Novom prvi put zaplesali, učestvujući u obaranju Ginisovog rekorda u najvećem simultanom plesu na svijetu.

Sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilije Ćuković, poželio je maturantima da im “ritam života bude energičan i optimističan kao današnji quadril”.

– Pred vama su mnogi dometi, ambicije, poznanstva i iskustvo. Šta god da su vaše želje, želim vam uspjeh i da postane sve što želite bili, ali prije svega dobri ljudi. Ako odlučite da ostanete u Novom, vjerujem da ćete nam pomoći da grad učinimo još ljepšim mjestom za život i odrastanje, a ako život nastavite negdje drugo, nadam se da ćete uvijek sa ponosom isticati da dolazite iz Herceg Novog – rekao je Ćuković

Ove godine su novski maturanti odabrali da nakon tradicionalnog defila centrom grada, matursku proslavu imaju 3. juna u Gradskoj kafani.