Osam programskih linija finansijske i nefinansijske podrške za mikro, mala i srednja preduzeća

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi poziva mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike iz našeg grada da podnesu prijavu za učešće u postupku dodjele sredstava za „Program unapređenja konkurentnosti privrede“ Ministarstva ekonomskog razvoja, u sklopu podrške privredi za 2022. godinu.

Plan podrške privredi osmišljen je radi daljeg podsticanja investicija, digitalne transformacije biznisa, prelaska sa linearnog na cirkularni model ekonomije, uvođenja međunarodnih standarda poslovanja, jačanja internacionalizacije, kao i podrške početnicima u biznisu. Posebna pažnja je posvećena mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, kao sektoru koji čini najveći dio ukupnog broja preduzeća i koji u velikoj mjeri doprinose privrednom razvoju i konkurentnosti.

U sklopu „Programa unapređenja konkurentnosti privrede” zainteresovani se mogu prijaviti za neku od osam programskih linija finansijske i nefinansijske podrške.

Sve informacije kao i stručna pomoć mogu se dobiti i u prostorijama Ministarstva ekonomskog razvoja, Rimski trg 46, radnim danima u periodu od 10-13h kao i na portalu Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore.