Planinari i zaljubljenici prirode ne odustaju od pješačke ture ovog vikenda

Foto: PK Subra

Klupska pješačko-planinarska tura na preko 900 m n.v., Mojdež-Porobići-Sv. Vid-Ravni brijeg, koju organizuje Planinarski klub Subra, najavljena je za nedjelju 6. marta.

Start je sjutra u 9 h sa raskrsnice u selu Mojdež (230 m n. v.), gdje se odvaja put za Brajoviće, odnosno Porobiće. Visinska razlika oko 700 m. Potrebno vrijeme cjelokupne ture je oko 5 h.

Atrakcije za učesnike su: obilazak starih sela, vidici na ulaz u Boku, vidikovci Vidov vrh i Ravni brijeg.

Uspon se odvija organizovano, uz pratnju vodiča, a učešće je besplatno za članove kluba, a za ostale 3 eura.

Ko se odluči za nedjeljno pješačenje u zaleđu Herceg Novog to čini na sopstvenu odgovornost, dok maloljetni moraju imati pratioca.

Prijave su do večeras, do 19 h, na viber 069 360 803.

U slučaju izrazito lošeg vremena organizator zadržava pravo otkazivanja, ili pomijeranja događaja. Mada, prema posljednjim informacijama iz uprave kluba, u terminu pješačke ture neće biti kiše, ili hoće vrlo malo. To, kako nam kažu, za planinare nije bitno, a neće ni smetati onima koji su iskreni zaljubljenici u visine i pješačenje.

Inače, u toku je i sakupljanje članarine u PK Subra za 2022. godinu: za punoljetne 15 eura, maloljetne 7 eura, članska karta 1,50 euro, markice 0,5 eura, dnevnik 1 euro (za pečate vrhova i slično)

Članove kluba Subra možete posjetiti svakog četvrtka od 19h u prostorijama u Njegoševoj ulici, preko puta parka Boke, iznad galerije Luča.