Poništen tender na 200 hiljada eura za opremanje vrtića na Savini, niko nije zainteresovan

Uprava javnih radova poništila je tender vrijedan 200 hiljada eura za izvođenje radova i opremanje područne jedinice vrtića Naša radost na Savini. Time je opet prolongirano otvaranje vrtića koji je zatvoren 2016. godine zbog nestabilnosti terena. U oktobru prošle godine je nakon sanacije klizišta na mjestu starog završen novi moderan objekat i očekivalo se da će već biti opremljen.

Međutim, nema zaintersovanih firmi, pa je Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke donijela Odluku o poništenju.

Radovi precizirani tenderskom dokumentacijom trebalo je da obuhvataju: uređenje pejzažne arhitekture, postavljanje ukrasnog šljunka, tobogana, ljuljaški, klackalica, vrteški, stolova i stolica za vaspitače i djecu, garnitura za sjedanje, ormare, PVC krevete, oglasne table, čiviluke, kante za otpatke i drugi namještaj.

Podsjetićemo da je područna jedinica vrtića Naša radost na Savini otvorena sredinom oktobra prošle godine. Stari vrtić je srušen, a pripremni radovi počeli su krajem aprila 2020. godine. Vrijednost radova je bila skoro 2 i po miliona eura, u okviru “Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama – faza II”. Za tu svrhu obezbijeđen je kredit KfW banke, a gradnja je finansirana djelimično i iz budžeta Crne Gore.

Vrtić na Savini bi kada bude opremljen i u funkciji rasteretio ostale vaspitne grupe u JPU “Naša radost”. Najveće opterećenje je i dalje u vaspitnoj grupi Topla, u kojoj je broj primljene djece preko svih mogućih kapaciteta.