Portonovi Aquathlon: Pobjednik Rus Denis Trufanov

Akvatlon pn
Foto: Triatlon klub Herceg Novi

U Portonovom je u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi proteklog vikenda održan uzbudljiv 2. Portonovi Aquathlon, u dvije discipline: sprint i supersprint akvatlonu, na dužoj distanci plivanje 1000 metara i trčanje 5 km, i kraćoj distanci,  te na kraćoj stazi plivanje 250, a trčanje 2,5 kilometara.

Nadmetalo se 60 domaćih i inostranih takmičara, najviše iz Crne Gore, ali i iz Rusije, Ukrajine, Italije, Hrvatske, Švajcarske, Srbije i BIH.

Pobjednik u sprint triatlonu je Rus Denis Trufanov iz kluba Troyka, koji je predviđenu distancu u plivanju i trčanju  savladao za 33 minuta 39 sekundi. Slijede Antonio Grgurević i Dragan Jovanović, obojica iz TK Kotor, koji su imali isto vrijeme 35:14.

Za TK Herceg Novi, koji je i ovoga puta bio odličan organizator, nastupala su četiri takmičara, a najbolje se plasirao  Alexey Maslov, koji je u ukupnom plasmanu bio peti sa vremeno 40:06.

U suepersprintu akvatlonu  nastupilo je 16 takmičara, a pobjednik je Matija Grgurević iz TK Kotor koji je imao vrijeme 16:33.

„Po prvim reakcijama učesnika Drugog Portonovi Aquathlona izgleda da smo ispunili sva očekivanja i popravili sve one sitne zamjerke od prethodne godine. Doduše, jedino što nismo uspjeli je da poravnamo ono jedno brdo, ali probaćemo i to rješiti do naredne godine. Ovogodišnja sportska sezona u Portonovi kompleksu je završena, nastavljamo druženje već u prvim danima 2024. godine drugim izdanjem Portonovi New Year’s Run-a“, poručuju iz TK Herceg Novi.